Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов: След ремонта на Мемориалния комплекс на Христо Ботев в Калофер са извършени много проверки, които доказват, че парите са използвани целево

Претенциите на кмета на Калофер Румен Стоянов са политически и имат предизборен характер. Това каза в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”-Пловдив кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод твърденията на кмета на Калофер, че паритем отпуснати от държавата за ремонт на Мемориалния комплекс на Христо Ботев, са използвани не по предназначение. „Твърденията на Румен Стоянов не отговарят на истината”, заяви д-р Кабаиванов. По думите му след ремонта на Мемориалния комплекс са били извършени много проверки, които доказват, че всичко е чисто. „Извършена беше проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция, която констатира, че средствата са изразходвани по предназначение и целево, спазен е и Закона за обществените поръчки, както и Закона за държавния бюджет”, добави Кабаиванов.
„Това са целеви пари, които могат да бъдат използвани само за това, за което са отпуснати”, каза още той. По думите на Кабаиванов отпуснатите 300 000 лева са били за частичен ремонт на мемориалния комплекс на Ботев, а цялостният ремонт би струвал няколко пъти повече. Затова е бил извършен ремонт на комплекса в рамките на тези пари и те са били оползотворени само и единствено за него. „Изпълнителят беше избран съответно с обществена поръчка, а кметът на Калофер беше длъжен да оказва контрол, освен инвеститорският и строителен контрол, назначени на обекта”, посочи Кабаиванов. Ремонтът е бил извършен в рамките на няколко месеца. Една година след това не е имало нито писмен, нито устен сигнал за нередности, или незавършени неща.
По отношение очакваните средства от държавата за 170-годишнината от рождението на Христо Ботев, д-р Емил Кабаиванов отбеляза, че тези пари се чакат от месец февруари досега и все още не се знае дали ще бъдат отпуснати. Но като се случи, то те пак ще бъдат изразходвани целево, по предназначение.
„Ако някой си мисли, че е възможно някой кмет да изразходва някакви пари не по предназначение, много се лъжи”, каза Кабаиванов.
Цветана ТОНЧЕВА

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *